top of page

G o u d s   G l a s   |   G o u d a

daklandschap restaurant Gouds Glas te Gouda
o n t w e r p   |

o p d r a c h t g e v e r   |

u i t v o e r i n g   |

o p l e v e r i n g   |

   buro deRAB

   Gewoon Gouds Gouda

   Joint Force

   2022

Bij verbouwwerkzaamheden van restaurant “Gouds Glas” aan de Markt 40 te Gouda, zijn diverse grote installatietechnische voorzieningen op de dakvlakken van het restaurant geplaatst. Na de realisatie is er bezwaar gekomen vanuit de gemeente over de grootte, positie en verschijningsvorm van deze installaties.

 

Architectenbureau deRAB is gevraagd om met een hoogwaardige architectonische oplossing samenhang in het beeld te creëren, de installaties uit het zicht van de openbare straat te onttrekken en om het geheel in te passen in het karakteristieke monumentale daklandschap.

Er is gekozen voor het verplaatsen van 2 van de luchtbehandelingskasten zodat deze uit het zicht komen te staan vanaf de openbare straat. Een semi-transparante omhulling is toegevoegd aan de installaties. Overige onderdelen worden in hetzelfde materiaal uitgevoerd. Zo ontstaat meer samenhang in het beeld en worden installaties uit het zicht onttrokken. Met een omhulling in de vorm van houten schuurtjes met zadeldak ontstaat een beeld dat aansluit op het karakteristieke monumentale daklandschap.

bottom of page